HJEM TOHATSU PÅHÆNGSMOTOR BÅDE BROCHURE INFORMATION FORHANDLERLISTE PRISLISTE KONTAKT
 
 
 
 Om Tohatsu  

TOHATSU Outboards.

TOHATSU- Japans ældste påhængsmotor- fabrik og den eneste som i dag kun udvikler/producerer påhængsmotorer.

Tohatsu udenbordsmotorer over 30 år i Danmark.

Con-Mec har siden 1978 stået for salget af de japanske Tohatsu motorer i Danmark, på Grønland og Færøerne. Japanerne er dygtige folk og japanernes ry for motorteknik er kendt vidt og bredt. High-Tech er nutidens tema, som også  vandsporten nyder godt af. Lad os kaste et blik bag kulisserne hos Tohatsu i Japan.

60 år i udenbords - motor- branchen.

Da produktionen af Tohatsu-motorer startede for mere end 60 år siden, var produktionen meget beskeden, sammenlignet med dagens fremstilling. I dag er der 370 ansatte på et areal af 35.000 m2. Tohatsu produktionen er placeret i byen Okaya, 200 km. Udenfor Tokyo. Forskningen foregår i Tokoyo. Når man træder ind i  frabrikken i Okaya fremtræder det klart, at der her er tale om en moderne storproducent af udenbords-motorer. Under rundvisningen ses det, at også mange andre mærker fremstilles under Tohatsu`s kendte motorhjelm.  Den øjeblikkelige produktion er på 310.000 stk. pr år og er  stærkt stigende.

Alle motorerne gennemgår en lang test, hvor også slutindstillinger m.m. sker manuelt inden motorerne forlader frabrikken. I produktionen anvendes robotter, som sikrer en stor ensartethed samt høj kvalitet.

Fælles for modellerne er, at de er robuste, driftsikre og økonomisk bygget til brug under ekstreme vejrforhold i såvel arktisk som tropisk klima.

Alle komponenter i motorerne er udført i robust saltvandsbestandigt materiale og er effektivt beskyttet med speciel antirust- maling - Derfor tør Tohatsu også tilbyde 2 års fabriks-garanti på motorerne.

Produktionen omfatter over 70 modeller; begyndende med 2,5 hk - til store kraftmaskiner på 140 hk i 2-taktmodeller.

TOHATSU 4-TAKT MOTORER.

Tohatsu`s nye 4-takter er utroligt støjsvage og med meget svage vibrationer. Udstødningen gennem propellen gør driften støjsvag og effektiv. Motoren er velegnet til at køre i flere timer med lav hastighed, hvorfor disse 4-takter er særdeles velegnede til trolling. Motorerne kører perfekt på blyfri benzin uden tilsætning af olie, og den effektive forbrænding forurener minimalt. Tohatsu's avancerede 4-takt teknologi reducerer brændstof-forbruget med ca. 40%, hvilket giver ekstraordinær driftsøkonomi. Tohatsu's 4-takt program findes fra 2,5 hk til 30 hk.

 

 

4-TAKT + 2-TAKT MOTORER. HØJTEKNOLOGISKE MOTORER TLDI.

Tohatsu har som de eneste formået at udvikle et TLDI program med motor fra 40 hk TLDI, til  115 hk TLDI. efter mange års udvikling.

Denne unikke motor er udviklet p.g.a. efterspørgsel efter lav vægt, stor ydelse samt lavt en lav brændstoføkonomi. Motoren er en afløser for de generelt tungere, traditionelle 4-takt motorer og den er karakteriseret ved at der anvendes et 2-takt system, men med en 4-takts teknik, her er nogle af fordelene til hvorfor du skal vælge TLDI frem for 4-takter :

 

Brændstofbesparelse på 34% bedre end 4-Takter og 78% bedre end 2-takter

                               Direkte benzinindsprøjtning

                               Lavt  trykkompressor  system

                               Elektronisk tænding for hver cylinder

                               Lav vægt (82 kg.)

                               Ekstremt lavt brændstofforbrug

                               Emmissioner under påbudt krav for år 2006

Tillige har motorens  elektroniske box kontrol over alle motorens funktioner. Det vil blandt andet sige at såfremt et uheld skulle opstå, kan man selv registrere hvad fejlen skyldes. Motoren behøver ikke at blive bragt til værksted for at få kontrolleret om der er noget galt, og hvad det måtte være.

Tohatsu fremviser i år 2001, for første gang, en tilsvarende 90hk model; type MD90TLDI med de samme fantastiske fordele, samt en vægt på kun 128 kg.

Angående vægt kan til sammenligning nævnes:

Tohatsu TLDI  :         90hk          128 kg

Marina 4-takt     :         90 hk           175 kg

Marina optimax :        115hk           206 kg

Johnson           :          70hk           149 kg

Suzuki              :          70hk           152 kg

Mercury            :          90hk           175 kg

Yamaha            :          80hk           167 kg

 

TOHATSU TLDI motor-system kan sammenlignes med:

Mercury / Marina   :   Optimax system

Yamaha                :   HPDI

Evinrude               :    Ficht

TOHATSU har i over 40 år været ejet af NISSAN

 

   
Tohatsu Danmark - Skolevej 8 3660 - Stenløse Tlf: 47 17 27 90